Herhangi bir elektronik imza sağlayıcısından e-imza alabilir ve çevirilerinizi e-imza ile evinizde kolayca yapabilirsiniz.
E-İmza Nasıl Alınır?
E-İmza almak için ilk adım olarak aşağıdaki formu doldurduktan sonra ilgili personelimiz evrakların tamamlanması için sizinle iletişime geçecektir.
Kimler E-İmza Alabilir?
T.C Vatandaşı olsun veya olmasın herkes E-İmza alabilir. T.C Vatandaşı olmayanlar ikamet tezkeresi, oturum kartı veya pasaport ile başvuru yapabilir.
Neden E-İmza Alalım?
Evinizden çıkmadan çevirilerinizi imzalı teslim etmenin en kolay yolu elektronik imzalı teslim etmektir.
Kurumsal mı Bireysel mi E-İmza Almalıyım?
Yeminli Tercüme işlemlerinde tercüman imzası gerektiği için Bireysel E-İmza almanız gerekiyor lakin hem yeminli tercüman hem de büro sahibi tercümanların Kurumsal e-İmza almasını tavsiye ediyoruz. Diğer resmi işlemlerinde de bu imzayı kullanabilirler.
Yeminli Tercüman olarak aldığım E-İmza başka yerlerde geçerli mi?
E-imza tek tip olup, meslek ayrımı yapmaksızın tüm kişi yada kuruluşlar tarafından tüm resmi işlemlerinde kullanılabilir.
Yeminli Tercüman E-İmza İmza ile Nasıl Belge Onaylıyor?
Bilgisayarınızda kurulu olan Office Word veya Excell ile PDF formatına dönüştürdüğünüz dosyalarınızı Adobe Reader ile kolayca imzalayabilirsiniz. Aşağıda bununla ilgili hazırladığımız video’yu izleyebilirsiniz.
E-İmza’mı Hangi Noterlerde Kullanabilirim?
E-İmza’nızı yalnızca yeminli olduğunuz noterlerde kullanabilirsiniz.
E-İmza’mı Noter Kabul Etmiyor Ne Yapabilirim?
E-İmza ile ilgili portal.tnb.org.tr “Yönetmelikler” Sayfasındaki “Noterlik İşlemlerinin Elektronik Ortamda Yapılması Hakkında Yönetmelik” içinde 6. Madde’nin a fıkrasında çeviri işlemlerinin elektronik olarak imzalanabileceği yazıyor. İlgili noterliğin bunu kabul edip etmemesi kişisel tercihi olabilir. Lakin hukuken belgeyi onaylamasında bir engel yoktur.
Buradan Ulaşabilirsiniz
E-İmza İle Onayladığım Bir Belgeyi Notere Nasıl Göndereceğim?
E-imzalı PDF dosyanızı ilgili noterliğin mail adresine veya KEP adresine KEP sistemi üzerinden gönderebilirsiniz. Bu durum llgili noterliğin kendi tercihine bağlıdır.
E-İmza İle Onayladığım Belgeyi Noter Nasıl Onaylar?
İlgili noter katibi PDF dosyasını bilgisayarına indirerek imza sahibini görüntüler, tercüman tarafından eklenilen beyanları kontrol eder ve imzayı yemin tutanağındaki imza ile karşılaştırdıktan sonra kendisi bilgisayarından çıktı olarak alır. Çıktısı alınan çeviri noterliğin imzaya yetkili katibi tarafından imzalandıktan sonra vezneye gönderilir. Belge vezneden geçtikten sonra resmiyet kazanır.
E-İmza İle Tercüme Nasıl Hazırlanır?
Klasik çeviri hazırlamadaki gibi belgenin önce hedef dildeki çevirisi ardından kaynak metin veya dosya PDF olarak birleştirilir. Ardından PDF dosyası e-imza ile imzalanır.
Asıl Evrak İle E-İmza Onaylı Tercüme Nasıl Hazırlanır?
Aslında tercüme onayı tamamen geleneklere göre sürdürülen bir işlemdir. Yani e-imza ile onaylanan belgede klasik çeviri belgelerinde rastladığımız her sayfaya imza yoktur. Yalnızca hedef dilin yani tercümenin ilk veya son sayfası imzalanır. Kalan sayfalarda imza görüntüsü yoktur. Eğer her sayfada imza görüntüsü istenirse her sayfa tek tek pdf ye dönüştürülür ve e-imzalanır. Bu durum noterde evrakların karışmasına veya hazırlanmasında problemlere neden olabilir. Dolayısıyla tamamen noterin kişisel tercihine bağlı olarak dosyanın bir bütün olarak hazırlanması ve tek sayfada e-imza görüntüsünün olması yeterlidir. Hukuki olarak aynı sonucu doğurur. Belge notere mail olarak iletileceği için belge noterde çıktı alınır ve hazırlanır. Burada asıl evrak beyan edilerek ilgili e-imzalı hazırlanan pdfdeki kaynak dil yani belgenin fotokopisi yerine asıl evrak kullanılarak ilgili katip tarafından imzalanır ve vezneden geçirilerek resmiyet kazanır.
E-İmza İle Onaylanan Belge Apostil Olur Mu?
Apostil bir imza tasdiği işlemidir. Çevirisi yapılan belge apostil onayı için uygun bir belge ise noter onayladıktan sonra herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Apostil onayı yapan makamlar belgeyi imzalayan resmi makamlara bakarlar. Yani tercümanın nasıl ve ne şekilde imzaladığı veya imzalamadığı apostil yapan makamı bağlamaz. Tercümanın imzası yemin tutanağı imzaladığı noteri bağlar.